Arkadaşlar merhaba forumda biraz araştırma yaptım ama kesim cevap bulamadım o yüzden sizlere sormak istedim.2010 1.6 T insignia aracım var daha 34,000 km aracın şanzımanından ses geliyor şöyle söyleyeyim 1.viteste 1500-2000 devir bandındayken gazdan ayağımı çekince sanki dişliler birbirine sürtüyor ğığıltı sesi geliyor.5 ve 6. viteslerde gittiğimde bu ses UĞULTU ya dönüşüyor.şimdiye kadar 4 ustaya gösterdim 3 tanesi şanzıma bilyesinden 1 tanesi ise debriyaj bilyesinden geliyor dedi. araç viteste giderken debriyaja bastığında ses kesiyor.vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok.sizce sıkıntı nedir cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR
Collapse
X
-
Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR
Hocam geçmiş olsun,o arıza sürtünme sesi,grup bilyası yada dişliden geliyordur hiç elletme o ses ile ben uzun süre kullandım aracımı eğer ses çoğalırsa o zaman şanzımanı söktürüp baktırırsın.
İleride daha çok iş açmaz başına korkacak birşey değil yani, aracı 1. viteste çok zorlama benim iki insigniamdada başıma geldi birinde söktürdüm 1. ve 6. vites dişlisi değişti ses gitti,diğer aracımda ise değişmesine rağmen ses gitmedi grup bilyası dendi bende elletmedim ve 20 bin kmye yakın kullandım ses harici bir sorun yapmadı.Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
-
Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR
1. Vites sekromeci ile 5 ve 6. Vites sekromeci gitmiş. 6 vitesi servis 1.500 liraya değiştiriyor toplam. İnsignianin en zayıf olduğu yer vites dişlileri galiba. Benim aracında 1. Ve 5. Vitesi gaza basınca oynama yapıyor. Servis boşa atana kadar kullanabilirsin sorun olmaz dedi. 2011 den itibaren vites kutusu değişti vitesler daha yumuşak oldu.İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800
Yorum
Yorum